2016. július 3., vasárnap

Száraz pudingfolt a kanapén [Á7]

Február 12. 2:52
   Basszus! Úgy izgulok a holnap miatt! És próbálnám letagadni, de az álom is bizonyítja, hogy tényleg nagyon izgulok ... Szóval.
   Állok. Mintha muszáj lenne, és érzem hogy mondani akarok valamit, de nem jön ki a számon. Eleinte nem zavar, de aztán fokozatosan több embert gyülik elém és várja, hogy végre megszólaljak.  Persze én továbbra sem tudok beszélni, de egyre idegesebb leszek, mert már sokan néznek és egyre többen nevetnek rajtam. Erre én még rosszabbul érzem magam. Összeszedem magam, és kimondok Egy szót: Szóval! És csak ennyit tudok mondani. Azt mondom: szóval, és megpróbálok mást is mondani. Aztán újra össze szedem maga, megint csak azt a szót mondom, és megint nem jön össze. Aztán elkezdek sírni, és elöször sajnál a nép, aztán fokozatosan nevetésbe megy át. Én Tényleg összeszedem magam. Elkezdek egy szép filozófiát mondani, ami valahogy így hangzott:
   Ha a kanapéra esik a puding, bizony rosszul esik. Ha nem sikerül kiszedni belöle a beleszáradt pudingot, akkor már mérges is leszel. És amikor új szófát kell venni, mert amiatt a kis folt miatt menthetetlen a kanapé, akkor már kifejezetten dühös vagy. És ezután nézzünk magunkra! Egy folt miatt képesek vagyunk egy egész kanapét lecserélni. Vannak olyanok akiknek nincs lehetöség arra, hogy kanapét vegyenek, mert egyszerüen nem tehetik meg! Ök máshogy ülnek arra az egyetlen kanapéra, ök igenis úgy ülnek rá, hogy tudják, csak ez van. Így máshogy is bánnak vele. És mivel ez az egy van, jobban is kötödnek hozzá. Igen, egy kanapéhoz. Mert nem az a fontos gondolat, hogy mégis milyen, hanem az, hogy egyáltalán van e. És ha már egy kanapéra is ilyen tisztelettel tudunk nézni a kényelmessége miatt, akkor nézzünk tisztelettel mind azokra akik akár csak egyszer is, de valami nagyobb dolgot tettek értünk, mint hogy kényelembe helyeztek. És ezért nézzünk tisztelettel saját magunkra is, hogy képesek vagyunk e kanapés pudingos szituációt páthuzamba állítani a tisztelettel, és hogy ezek után még meg is értjük, és meg is fogadjuk.
 
Tanulság az álomból: Ott van. Talán az elöadás ezután jobban megy majd. Most 3:35 van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése